Samenwerken

  Samenwerken

  Samen spelen en de wereld ontdekken: dat is wat we bij basisschool Omnia doen. We werken samen met de leerlingen, het team, de ouders en externe partners om zo goed mogelijk onderwijs te geven. Alles draait om betrokkenheid en iedereen doet mee!

  Samenwerken is op basisschool Omnia heel belangrijk. We leren onze leerlingen om samen te spelen, te leren, plezier te maken en de wereld te ontdekken. Samen spelen en werken is meer dan toevallig met hetzelfde bezig zijn. Onze leerlingen leren ook delen, overleggen, verwachtingen te hebben van zichzelf en van elkaar. En ze leren om te communiceren met elkaar, een mening te vormen en te reflecteren. Wij werken met coöperatieve structuren tijdens onze lessen. Interactie staat hierbij centraal. Coöperatief leren versterkt het leerproces en creëert betrokkenheid. Bij Omnia zijn de leerkracht en de leerlingen samen verantwoordelijk voor het leerproces en willen we de lessen als plezierig en afwisselend ervaren. 

  Omnia-110.jpg
  Omnia-189.jpg

  We gaan voor heldere en transparante communicatie en willen het goede voorbeeld geven aan onze leerlingen. We werken allemaal samen aan hetzelfde doel: onze leerlingen goed voorbereiden op de toekomst.

  Onze ouders zijn altijd welkom op school. Samenwerken is belangrijk voor onze leerlingen en ook voor het team, de ouders en alle externe partners. Het team communiceert met de ouders voornamelijk via Social Schools.